Değerli Saint-Joseph'liler,
İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar düzenlenecek Açık Akşam Dayanışma Etkinlikleri ile depremden etkilenmiş öğrencilere destek olmayı hedefliyor. Bağış kampanyasını, afet bölgesinde çeşitli projeler gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) aracılığıyla başlatan kurum, 2004 yılından bu yana halka açık ve ücretsiz düzenlediği Açık Akşam etkinliklerini nisan ayı itibarıyla TEGV bünyesinde değerlendirilmek üzere ücretli hâle getiriyor.
Her bir Açık Akşam Dayanışma Etkinliği ile depremden etkilenmiş en az 35 öğrencinin bir yıllık eğitim masrafını karşılamayı amaçlayan lise, bağış kampanyası kapsamındaki ikinci etkinliğinde “Bahar Konseri”ne ev sahipliği yapıyor. Konser, mezzo-soprano Nesrin Gönüldağ, soprano Evren Işık Yasemin’in, piyanist Yuliya Bapova eşliğinde seslendirecekleri grand opera arialarından bir repertuvar seçkisini izleyiciler ile buluşturuyor. Saint-Joseph Lisesi adına, bu konserin düzenlenmesine vesile olan öğrencimiz Ali Rıza Sasani’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
11 Mayıs Perşembe akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek konsere bağış karşılığında katılmak için TEGV bağış kampanyası bağlantısına tıklayarak ad-soyad bilgileriyle kayıt yaptırılması gerekiyor. Bir katılımcı için bağış miktarının en az 120 TL olduğu etkinlikte, bağış yapma işlemi, etkinlik günü saat 15.00’e kadar devam edecek.
Önemli Not:
* Açık Akşam Dayanışma Etkinliği sadece bağış yapan katılımcılara açıktır.
* Lisenin kapısında bağış yapma imkânı bulunmamaktadır.
* Etkinliğe bir kişiden fazla katılacak misafirlerin, her bir kişi için tek tek bağış yapması ve isimlerin açık bir şekilde belirtilmesi rica olunur.
* Lise girişinde isim kontrolü yapılacaktır.
* Salonda koltuk numarası bulunmamaktadır.
* Kapı açılışı etkinlikten bir saat öncedir.
Nesrin Gönüldağ Hakkında
2001 yılında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümüne girdi. Şan çalışmalarına Prof. Mesut İktu ile başladı. 2007 yılında en iyi dereceyle mezun oldu. 2009 yılında aynı üniversitede yüksek lisans programını kazandı. 2010 yılında şan çalışmalarına Prof. Güzin Gürel ile devam etti ve bu süreçte İstanbul'da birçok solo konser verdi.
2007 yılında Almanya'daki Art Concerts'in açmış olduğu odisyonu kazanarak “Carmen” operasından “Mersedes” karakterini Fransa'nın birçok şehrinde ve Portekiz’de oynadı. 2008 yılında Siemens Opera Yarışması’nda üçüncü oldu. Söylediği eserler arasında Bizet’nin “Carmen” operasında “Mersedes” ve “Carmen”, “Capuleti ei Montecchi” operasında “Romeo”, Mozart’ın “Le Nozze Di Figaro” operasında “Cherubino”, “Il Barbiere di Siviglia” operasında “Rosina”, R. Strauss’un “Ariadne auf Naxos” operasında “Komponist”, tekrar “Maometo Secondo” operasında “Calbo”, Rossini’nin “La Cenerentola” operasında “Angelina Külkedisi”, Selman Ada’nın “Başka Dünya” operasında “Hera”, Offenbach’ın “La Belle Hélène” operasında “Oreste”, Verdi’nin “Rigoletto” operasında “Maddalina” ile “Falstaf” operasında “Mrs. Meg Page”, Hasan Uçarsu’nun bestelemiş olduğu “Sinan” operasında “Hürrem Sultan” ve Bellini’nin “Norma” operasında “Adalgisa” yer alıyor.
2007 yılından bu yana İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı olarak görev yapan Nesrin Gönüldağ, Almanya, Avusturya, Fransa, Portekiz, İspanya, Kosova Cumhuriyeti gibi birçok ülkede festival, konser ve operada performans sergiledi; Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra Vienna State Operası Orkestrası ve korosu, Frankfurt Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestra ile birlikte sahne aldı.
Evren Işık Yasemin Hakkında
2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümünü soprano Selmin Günöz 'ün öğrencisi olarak pekiyi dereceyle bitirdi, sonraki çalışmalarına şan pedagogu Sabahat Tekebaş ile devam etti. İtalyan korrepetitör Paolo Ballarin'in masterclass sınıfına katılarak belcanto tekniği üzerine çalışmalar yaptı. 2008'de İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne konuk sanatçı olarak kabul edilip, W.A. Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasında “Blondchen” rolünü seslendirerek profesyonel sahne hayatına adım attı.
Söylediği eserler arasında G. F. Handel’in “Imeneo” operasında “Clomiri”, K. Ludwig 'in “Bir Tenor Aranıyor” adlı müzikalinde “Maggie”, S. Ada'nın “Aşk-ı Memnu” operasında “Nihal”, Ü. Hacıbeyov'un “Arşın Mal Alan” operetinde “Gülçehre”, G. Puccini'nin “La Boheme” operasında “Musetta” , W. A. Mozart'ın “Cosi Fan Tutte” operasında “Despina” ile “Saraydan Kız Kaçırma” operasında “Konstanze”, “Sihirli Flüt” operasında “Gece Kraliçesi”, R. Strauss'un “Ariadne auf Naxos” operasında “Zerbinetta”, V. Bellini'nin “La Sonnambula” operasında “Amina”, G. Donizetti'nin “Don Pasquale” operasında “Norina” rollerini ve C. Orff'un “Carmina Burana”sındaki soprano solosunu seslendirdi. 10. Siemens Opera Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü. 2008'de 1. Ulusal Genç Solistler Yarışması’nda üçüncü oldu. 2012'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde “Ariadne auf Naxos” eserindeki “Zerbinetta” rolüyle Zeliha Berksoy Vakfı Ferhan Onat Onur Ödülü’ne layık görüldü. Yurt içi ve yurt dışında turnelere katılan Işık, İstanbul, Antalya, Mersin, Samsun Devlet Opera ve Baleleri ile temsiller yapmış; Şef Gürer Aykal yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Bölge Devlet Senfoni orkestrasıyla C. Orff 'un “Carmina Burana”sını ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile L. V. Beethoven'ın 9. Senfonisi’ni seslendirmiştir. Hâlen İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı olarak çalışmaktadır.
Yuliya Bapova Hakkında
Kazakistan'ın Almatı şehrinde doğdu. Kazakistan Kurmangazi Konservatuvarı'nda piyano eğitimi alarak üstün başarıyla mezun oldu. Eğitimi süresince birçok piyano yarışmasında ödüller kazandı. Genç yetenek olarak Kazakistan Devlet Filarmoni Orkestrası ile konserler verdi. Konservatuvar eğitimi boyunca Kazakistan Devlet Bale Okulu’nda piyanist olarak çalıştı. Daha sonra Türkiye'ye gelen sanatçı, İ. Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Bale bölümlerinde dersler verdi. 1993 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'ne korrepetitör olarak atandı. Bugüne kadar İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan birçok eserin çalışmasında görev aldı. Hâlen korrepetitör olarak görevine devam eden Yuliya Bapova, konser çalışmalarını da sürdürmektedir.
Comments